Ένα γρήγορο και εύκολο σκορδόψωμο στο Air Fryer! Φρέσκα υλικά και τραγανό φρυγανισμένο ψωμί θα κάνουν την τέλεια τελική πινελιά στο επόμενο δείπνο ως ορεκτικό.
Συστατικά για το εύκολο σκορδόψωμο στο Air Fryer:
2 μικρές μπαγκέτες (περίπου 125 γραμμάρια ανά μπαγκέτα) ή 1 καρβέλι τσιαπάτα
50 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες ή θρυμματισμένες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή ώριμο τσένταρ (προαιρετικά)
Δείτε ακόμη Σουηδικά Κεφτεδάκια στο Air Fryer
Εκτέλεση:
- Εάν χρησιμοποιείτε μπαγκέτες, κόψτε τις διαγώνια κατά μήκος της κορυφής σε διαστήματα 2-3 εκατοστών, φροντίζοντας να μην κόψετε μέχρι τέρμα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα καρβέλι τσιαπάτα, κόψτε το στη μέση σταυρωτά από τη μέση και, στη συνέχεια, χωρίστε το κάθε κομμάτι στη μέση σαν να φτιάχνετε μίνι πίτσες.
- Ανακατέψτε μαζί το μαλακωμένο βούτυρο, το σκόρδο και τον μαϊντανό για να ενωθούν. Θερμαίνετε το Air Fryer στους 180 C.
- Απλώστε το βούτυρο σκόρδου στα κομμάτια των μπαγκετών ή στις κομμένες πλευρές της τσιαπάτα και, στη συνέχεια, πασπαλίστε από πάνω το τυρί, εάν χρησιμοποιείτε. Αν ανησυχείτε μήπως στάζει βούτυρο στο καλάθι, βάλτε το ψωμί σε ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό και το τυρί να ροδίσει. Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε σε παρτίδες, ανάλογα με το μέγεθος του καλαθιού.
πηγή φωτογραφίας
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο