Αυτή η συνταγή για εύκολα φαλάφελ στο Air Fryer θα σας γλυτώσει από το χάος του τηγανίσματος. Σερβίρετε με άφθονη σάλτσα γιαουρτιού με ταχίνι που συμπληρώνει τέλεια αυτό το χορτοφαγικό πιάτο!
Συστατικά για τα εύκολα φαλάφελ στο Air Fryer:
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
150 γρ. γιαούρτι πλήρες
1/4 κούπας ταχίνι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/4 κούπας φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Για τα φαλάφελ:
1/2 κούπα φρέσκο κόλιανδρο
1/2 κούπα φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό
1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
1/4 κ.γ. αλεσμένο πιπέρι καγιέν
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
430 γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα, ξεπλυμένα και στεγνωμένα
2 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)
Λάδι για το καλάθι και τα φαλάφελ
Δείτε ακόμη Τραγανά Ρεβίθια στο Air Fryer σε 15 Λεπτά
Οδηγίες:
- Για τη σάλτσα γιαουρτιού, χτυπήστε σε ένα μεσαίο μπολ μαζί το γιαούρτι, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το λάδι, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, το μαύρο πιπέρι και τις 3 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά. Προσθέστε περισσότερο νερό όσο χρειάζεται, 1 κουταλάκι του γλυκού τη φορά, για να επιτύχετε μια υφή που να χύνεται. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.
- Σε ένα μούλτι, ρίξτε τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ψιλοκόψτε το μείγμα για περίπου 10 δευτερόλεπτα, ξύνοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του κάδου με μια λαστιχένια σπάτουλα. Προσθέστε τα ρεβίθια και κόψτε μέχρι το μείγμα να γίνει σχεδόν λείο.
- Βάλτε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατέψτε το σουσάμι, αν το χρησιμοποιείτε, μέχρι να ενωθούν πλήρως. Πάρτε 1 ½ κουταλιά της σούπας από το μείγμα και να κάντε το μπαλάκι. Συνεχίστε με το υπόλοιπο μείγμα να φτιάχνετε τα φαλάφελ.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200°C, εάν χρειάζεται, και αλείψτε με το λάδι το καλάθι.
- Δουλεύοντας σε παρτίδες, αν χρειάζεται, ραντίστε τα φαλάφελ παντού με λάδι και βαλτε τα στο καλάθι σε μία στρώση. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανα, για 15 με 18 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τα στα μισά του χρόνου.
- Σερβίρετε τα φαλάφελ με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Δείτε επίσης Χαλούμι Σαγανάκι στο Air Fryer