Αυτό το αφράτο κέικ μήλου στο Air Fryer φτιάχνεται με φρέσκα μήλα και μυρωδάτα μπαχαρικά.
Υλικά για το αφράτο κέικ μήλου στο Air Fryer:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
Αλάτι
1 αυγό
5 κ.σ. λάδι συν 1 κ.γ.
3/4 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
Δείτε ακόμη Κέικ Σοκολάτας στο Air Fryer
Εκτέλεση:
- Λαδώστε ελαφρά μια φόρμα κέικ κατάλληλη για Air Fryer και αφήστε την στην άκρη.
- Αναμείξτε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε άλλο μπολ ρίξτε το αυγό και το λάδι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε ξανά.
- Προσθέστε λίγο λίγο το μείγμα αλευριού, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τα κομμάτια μήλου.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα κέικ, σκεπάστε την με αλουμινόχαρτο και με πιρούνι ανοίξτε μερικές τρύπες από πάνω.
- Προθερμαίνετε το Air Fryer μαζί με το καλάθι στους 190°C για 5 λεπτά.
- Βάλτε τη φόρμα κέικ στο καλάθι και ψήστε για 45 λεπτά.
- Στα 40 λεπτά, βγαλτε το αλουμινόχαρτο από τη φόρμα.
- Μετά από 5 λεπτά, βγάλτε τη φόρμα και βάλτε την σε μια σχάρα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
- Γυρίστε το κέικ για να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο