Φτιάξτε εύκολα αφράτα πρέτσελ στο Air Fryer που λιώνουν στο στόμα και είναι ιδανικά για πρωινό και σνακ στο σχολείο και τη δουλειά.
Υλικά για τα αφράτα πρέτσελ στο Air Fryer:
2 ¼ κούπες αλεύρι γ.ο.χ. και ¼ κούπας για να δουλέψετε τη ζύμη
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλάτι
2 ¼ κ.γ. ξηρή μαγιά
1 κούπα χλιαρό νερό
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γλ. νερό
Δείτε ακόμη Στρογγυλά Ψωμάκια στο Air Fryer
Εκτέλεση:
- Αλείψτε το καλάθι με ελαιόλαδο ή στρώστε αντικολλητικό χαρτί για Air Fryer.
- Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
- Προσθέστε το χλιαρό νερό και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να αρχίσει να πήζει η ζύμη.
- Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώστε την μέχρι να γίνει λεία. Πλάστε την σε σχήμα μπάλας.
- Κόψτε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και τυλίξτε το καθένα σε αλυσίδα.
- Στρίψτε κάθε αλυσίδα σε σχήμα πρέτσελ και βάλτε τα στο καλάθι.
- Σε μικρό μπολ, χτυπήστε απαλά το αυγό με μια κουταλιά του γλυκού νερό και αλείψτε την κορυφή των πρέτσελ.
- Ψήστε στους 160 βαθμούς C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
πηγή φώτο
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο