Στην Μεσογειακή κουζίνα η σάλτσα ντομάτας είναι ένα καθμερινό υλικό που χρησιμοποιούμε για νόστιμα και υγιεινά φαγητά. Τώρα λοιπόν που οι ντομάτες έχουν την τιμητική τους μπορούμε με απλό τρόπο να φτιάξουμε σε βάζα σπιτική σάλτσα ντομάτας για να καλύψουμε τις ανάγκες μας τους υπόλοιπους μήνες. Για όποιον έχει την τύχη να δοκιμάσει στις συνταγές του να χρησιμοποιήσει σπιτική σάλτσα τότε θα έχει σίγουρα καταλήξει ότι είναι μακράν καλύτερη από οτιδήποτε άλλο.
Υλικά για την σπιτική σάλτσα ντομάτας
- Ντομάτες πομοντόρο
- Κρεμμύδια
- Αλάτι
- Μία κουταλιά ζάχαρη
- Λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια.Κόβουμε την ντομάτα στη μέση και μετά τις διαλύουμε στο μπλέντερ. Εγώ χρησιμοποιώ πάντα την χύτρα μου που είναι 4 λίτρα.
Γεμίζω τη χύτρα μου με πολτό ντομάτας ξαφρίζω μόλις αρχίσει ο βρασμός και αφήνω να κατέβει αρκετά κάτω στην κατσαρόλα ο πολτός ντομάτας. Όταν δω με το μάτι ότι αρχίζει να πήζει κόβω στο μπλέντερ 4 μεγάλα κρεμμύδια και ρίχνω και τέσσερις κουταλιές της σούπας καλά γεμάτες αλάτι και μία ζάχαρη.
Αφήνω τη σάλτσα να γίνει καλά, δηλαδή σαν να μαγειρευτεί να μην έχει καθόλου υγρά μέσα.
Στο τέλος και όταν θα έχει πήξει αρκετά ρίχνω καυτή σάλτσα σε καυτά βάζα αποστειρωμένα.
Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο ελαφρύ από πάνω και σφραγίζω δυνατά.
Γυρίζω ανάποδα τα βάζω με προσοχή να μην καώ γιατί είναι όλα καυτά για κανένα δίωρο.
Θα τοποθετήσω σε ντουλάπι και σε σκιερό μέρος. Κάθε βάζο που θα ανοίγω το αποθηκεύω στο ψυγείο μέχρι να τελειώσει.Καλή επιτυχία σε όποιον τη φτιάξει…!!!
Η Συνταγή είναι από την ομάδα του FB Χρυσοχέρες / ηδες και την Γωγώ Σαμίου