Σπαγγέτι ολικής με πέστο βασιλικού, σολομό και φιλέ αμυγδάλου
– Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
– Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το βασιλικό, το σκόρδο, το πεκορίνο, την παρμεζάνα , το πιπέρι και το κουκουνάρι μαζί με το νερό. Ομογενοποιούμε και αρχίζουμε σταδιακά να προσθέτουμε σε δόσεις το ελαιόλαδο. Πρέπει το πέστο μας να έχει τέλεια υφή, οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό (1 κ.σ.) και ελαιόλαδο ( 2 κ.σ.).
– Μόλις τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα σουρώνουμε και ανακατεύουμε με το πέστο.
– Κόβουμε σε λωρίδες το σολομό και τον προσθέτουμε στα μακαρόνια μαζί με το φιλέ αμυγδάλου.
– Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού, το ξύσμα από λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
https://www.e-cook.eu/sites/default/files/styles/large/public/%CE%A3%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CF%84%CE%B9-%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%2C-%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AD-%CE%B1%CE%BC%CF%85%CE%B3%CE%B4%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%85.jpg?itok=t0WHMd0e