Συνταγή για σκεπαστή ομελέτα σε κάθε στιγμή της ημέρας!
Υλικά για την σκεπαστή ομελέτα:
2 μεγάλα αυγά
Λίγο γάλα
3 φέτες ζαμπόν ωρίμανσης καπνιστό
2 μεγάλες φέτες τυρί για τοστ
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο βούτυρο
Ξύσμα λάιμ
Εκτέλεση:
- Βάζετε το βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει και τις φέτες του ζαμπόν πάνω του, να αρχίσουν να σουφρώνουν δίνοντας το υπέροχο άρωμά τους.
- Σπάτε τα αυγά και προσθέτετε λίγο γάλα, αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε γρήγορα.
- Καλό άπλωμα του μίγματος στο τηγάνι, σήκωμα του τηγανιού και κυκλικές-ρυθμικές κινήσεις ώστε να έχουμε και στα τοιχώματά του μίγμα.
- Περιμένετε λίγο να πάρει χρώμα από κάτω και να αρχίσει να γίνεται και από πάνω.
- Βάζετε τις δύο μεγάλες φέτες τυρί πάνω στην ομελέτα και διπλώνετε τη μία πλευρά στο 1/3 της επιφάνειας και την άλλη επίσης ώστε να την αγκαλιάσει.
- Γυρνάτε όλη τη στενόμακρη ομελέτα και τη βγάζετε σε λιγότερο από 1 λεπτό.
- Σερβίρετε με λίγο κέτσαπ από πάνω.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Manos J. Paterakis
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο