Αφράτα ψωμάκια μπριός με ζάχαρη και αυγά σε 20 λεπτά που είναι ιδανικά για πρωινό.
Υλικά για τα ψωμάκια μπριός:
400 γρ. χλιαρό γάλα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
80 γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
2 αυγά
800 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφού έχουμε ζεστάνει το γάλα και το βούτυρο (να είναι χλιαρά).
- Αφού αφήσουμε το δεύτερο μείγμα 10 λεπτά στην άκρη, το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμάρι.
- Αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί η ζύμη μας και ύστερα με λαδωμένα χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια των 100 γρ. περίπου.
- Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσετούλα, για 30 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον.
- Από επάνω βάζουμε 1 κρόκο αυγού με ελάχιστο νεράκι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα , για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Elli Kndl
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο