Καλαμαράκια Τηγανητά: Φτιάξτε τα πιο νόστιμα τηγανητά καλαμαράκια! Είναι τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα. Καλύτερα και από Ταβέρνας!
Υλικά για τα τηγανητά καλαμαράκια
- 800 γρ καλαμαράκια καθαρισμένα
- 150 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 100 γρ καλαμποκάλευρο
- 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 κτσ αλάτι
- 1 λίτρο νερό 1/2 κτσ αλάτι
- 1,5 λίτρο ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ορθογώνιο γυάλινο πυρέξ ρίχνουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ , το καλαμποκάλευρο , το ψιλό σιμιγδάλι και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το νερό μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι στο νερό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (διαλέγουμε να ναι μεγάλη για να μην πιτσιλάει το λάδι όταν τηγανίζουμε) ρίχνουμε 1,5 λίτρο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει καλά (στους 170 c).
Αφού έχουμε καθαρίσει τα καλαμαράκια και τα έχουμε κόψει τα βουτάμε πρώτα ένα ένα στο μείγμα με το αλεύρι και στην συνέχεια μέσα στο μπολ με το νερό. Τινάζουμε καλά το περίσσιο νερό και απευθείας τα τηγανίζουμε λίγα λίγα κάθε φορά 1-2 λεπτά στο καυτό το λάδι.
Αφού τηγανιστούν τα ρίχνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περίσσιο λάδι. Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε στο τραπέζι. Είναι τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα. Θα τα λατρέψετε!
Καλή σας επιτυχία!
Δείτε το Βίντεο