Αυτές οι νόστιμες και μαλακές σπιτικές τορτίγιες ολικής αλέσεως είναι πολύ απλές στην παρασκευή τους. Όλα γίνονται σε ένα μπολ και ένα τηγάνι και μπορείτε να τις που φτιάχνετε κάθε εβδομάδα για μεσημεριανό και για δείπνο. Η γεύση και η υφή είναι πολύ ανώτερες από αυτές που αγοράζονται στο κατάστημα και είναι πολύ πιο εύκολο να γίνουν από ό,τι νομίζετε.
Προετοιμασία: 5 λεπτά / Μαγείρεμα: 4 λεπτά / Μερίδες: 5
Συστατικά για τις σπιτικές τορτίγιες ολικής αλέσεως:
170 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
0,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
150 ml ζεστό νερό (βρασμένο και αφήστε το να κρυώσει)
Εκτέλεση:
Αναμείξτε καλά το αλεύρι, το αλεύρι ολικής αλέσεως, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίξτε το λάδι και ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα εύθρυπτο μείγμα.
Προσθέστε το ζεστό νερό λίγο-λίγο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Χωρίστε σε 5 ίσα κομμάτια. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε κύκλο με διάμετρο περίπου 22 εκατοστά.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι) για 4-5 λεπτά. Μαγειρέψτε κάθε τορτίγια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Οφέλη για την υγεία
Οι σπιτικές τορτίγιες είναι πάντα πιο υγιεινές από τις αγοραστές, καθώς είναι φρεσκοφτιαγμένες χωρίς συντηρητικά. Φτιάχνονται με απλά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας.
Οι τορτίγιες ολικής αλέσεως έχουν περισσότερες φυτικές ίνες από το λευκό αλεύρι ή το καλαμπόκι και αυτό θα σας βοηθήσει να νιώθετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, οι θερμίδες είναι αρκετά ιδιες με αυτές που αγοράζετε.
Δείτε επίσης Σπιτικές Πίτες με Σκόρδο σε 3 Λεπτά Χωρίς Μαγιά και Ζύμωμα