Το να φτιάξετε ψωμί στο Air Fryer είναι απίστευτα εύκολο. Αυτή η απλή συνταγή φτιάχνει ένα τέλειο καρβέλι ψωμί που είναι μαλακό εσωτερικά, με μια χρυσή κρούστα.
Ψωμί στο Air Fryer
πηγή φωτογραφίας
Υλικά Συνταγής
- 1 φακελάκι μαγιά στιγμής 1 πακέτο
- ¼ κούπας ζεστό νερό
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κούπα γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο μαλακωμένο
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
Οδηγίες συνταγής
- Ρίξτε τη μαγιά σε ένα μπολ με το ζεστό νερό και αφήστε την για περίπου 3 με 5 λεπτά.
- Μόλις ενεργοποιηθεί η μαγιά, προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι. Διπλώστε απαλά τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνει ζύμη.
- Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε μέχρι να γίνει λεία και στη συνέχεια πλάστε την σε μια μπάλα.
- Τοποθετήστε τη μπάλα ζύμης στο καλάθι του Air Fryer και τυλίξτε την με μεμβράνη τροφίμων ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 30 λεπτά.
- Αλείψτε το πάνω μέρος του καρβελιού με το χτυπημένο αυγό και ψήστε στους 160 βαθμούς για 8 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κορυφή του ψωμιού.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο