Λαχταριστά και μοσχοβολιστά ψωμάκια ατσμά που φτιάχνονται πανεύκολα και τρώγονται αμέσως είτε με αλμυρά είτε με γλυκά υλικά.
Υλικά για τα ψωμάκια ατσμά:
600 γρ. αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι) ή γ.ο.χ. (εγώ έβαλα μισό μισό)
300 γρ. χλιαρό γάλα
1 ασπράδι αυγού
25 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
150 γρ. ηλιέλαιο
1/5 κ.σ. αλάτι
1.5 κ.σ. ζάχαρη
Δείτε ακόμη Σπιτικά Ψωμάκια Τσιαπάτα
Εκτέλεση:
- Αν βάλουμε φρέσκια μαγιά βάζουμε λίγο γάλα τη μαγιά τη ζάχαρη και 4 κ.σ. δυνατό αλεύρι για τσουρέκι να κάνουμε ένα πηχτό χυλό και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με μεμβράνη για 15 λεπτά. (Αν βάλουμε ξερή αυτό το βήμα το παραλείπουμε)
- Έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί και μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 110 γρ. και ανοίγουμε μικρό φύλλο που στην άκρη του κάνουμε κάθετες κοψιές.
- Βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε (εγώ έβαλα τυρί φέτα μοτσαρέλα και 1 ασπράδι αυγού), τυλίγουμε σε ρολό και το λυγίζουμε σαν πέταλο.
- Τα αφήνουμε για 20-30 λεπτά να διπλασιαστούν και τα ψήνουμε στους 160 C στον αέρα για 20-25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Argiro Papoutsidou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο