Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι υγιεινά, χορταστικά και τα λατρεύουν όλοι. Είναι ιδανικά για πρωινό και σνακ για το σχολείο και τη δουλειά.
Υλικά για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης:
Για το προζύμι:
25 γρ. νωπή μαγιά
1 κούπα χλιαρό νερό
6 κουταλιές αλεύρι
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι δυνατό
1-1½ κούπας νερό χλιαρό
⅓ κούπας ζάχαρη
¼ κούπας σπορέλαιο
2 κουταλάκια αλάτι
200 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε το προζύμι. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, ρίχνουμε το αλεύρι να γίνει χυλός, ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά.
- Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, τη μαγιά και όσο νερό χρειαστεί, ώσπου να γίνει μια ζύμη σχετικά σφιχτή και εύπλαστη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και τη ζυμώνουμε.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε κορδόνια και τα κλείνουμε σε κύκλο. Τα βουτάμε γρήγορα μέσα σ’ ένα μπολ με νερό και τα τυλίγουμε μέσα στο σουσάμι.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί και βάζουμε πάνω τα κουλούρια. Τα ψήνουμε στους 200°C 15-20 λεπτά να ροδοκοκκινίσουν εξωτερικά και να μείνουν μαλακά μέσα. Μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Hara Dimitriadou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο