Αυτό είναι το μυστικό για να τα κάνετε τα πιο τέλεια και αφράτα σπιτικά ψωμάκια για χοτ ντογκ.
Συστατικά για τα σπιτικά ψωμάκια για χοτ ντογκ:
240 ml ζεστό γάλα
20 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
7 γρ. ξηρή μαγιά
440 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 γρ. (½ κουταλάκι του γλυκού) αλάτι
30 γρ. μαλακό βούτυρο
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το ζεστό γάλα με τη ζάχαρη, το αυγό και το αλάτι. Πασπαλίζουμε με ξερή μαγιά και χτυπάμε να ενωθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο στο υγρό και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ζυμώνουμε το μαλακωμένο βούτυρο στη ζύμη και σχηματίζουμε μια μπάλα.
- Αφήνουμε την μπάλα στην άκρη να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 1 ώρα).
- Κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και τυλίγουμε το καθένα σε σχήμα χοτ-ντογκ. Αφήνουμε τα ψωμάκια στην άκρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο (περίπου 30 λεπτά).
- Αλείφουμε τα ψωμάκια χοτ-ντογκ με χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.
Δείτε ακόμη Σπιτικά Ψωμάκια Τσιαπάτα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο