Συνταγή με χοιρινό, λάχανο και πράσο.
Υλικά
1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα σε μερίδες
2 ποτήρια νερό
1/2 λάχανο κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλο πράσο
1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι
3 κλωνάρια σέλινο
3 κλωνάρια άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
1 κούπα λάδι
2 αυγά
Χυμό από δύο λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε το λάχανο το πράσο πολύ καλά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος από όλες τις πλευρές. Σοτάρουμε ελαφρά και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι με το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας ωσότου μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά ωσότου και μαλακώσει εντελώς το κρέας με το λάχανο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε μέσα μερικές κουταλιές από το ζωμό του φαγητού και αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα μας κουνώντας την να πάει παντού
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Marianthi Kalogiros