Λατρεύετε τη γλυκιά σάλτσα τσίλι αλλά θέλετε να αποφύγετε τη ζάχαρη; Αυτή είναι μια νόστιμη, σπιτική συνταγή με τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και μπαχαρικών, χρησιμοποιώντας πιο υγιεινά συστατικά και είναι έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά.
Υλικά για τη γλυκιά σάλτσα τσίλι:
10 φρέσκα κόκκινα τσίλι
4 σκελίδες σκόρδου
1/3 κούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1/2 κούπα λευκό ξίδι ή μηλόξυδο
1/2 κούπα νερό
Οδηγίες:
- Ξεκινήστε ψιλοκόβοντας τα φρέσκα κόκκινα τσίλι. Μπορείτε να τα ξεσποριάσετε αν προτιμάτε μια πιο ήπια σάλτσα.
- Θρυμματίστε ή ψιλοκόψτε τις 4 σκελίδες για έντονη γεύση σκόρδου.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, αναμείξτε τα ψιλοκομμένα τσίλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, το ξύδι και το φλιτζάνι νερό.
- Αφήνετε να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και στη συνέχεια τη χαμηλώνετε. Αφήνετε το να σιγοβράσει για περίπου 7-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Η σάλτσα θα αρχίσει να πήζει.
- Εάν προτιμάτε μια πιο απαλή σάλτσα, αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς, στη συνέχεια ρίξτε την σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμη νερό.
- Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσαρμόστε τη γλύκα ή την οξύτητα προσθέτοντας λίγο ακόμα μέλι ή ξύδι αν χρειάζεται.
Συμβουλές για τέλεια γλυκιά σάλτσα τσίλι
Αποθηκεύστε τη σάλτσα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.
Χρησιμοποιήστε το ως σάλτσα για σπρίνγκ ρολς, γλάσο για ψητά κρέατα ή ως σως στα σάντουιτς.
Δείτε ακόμη Πως να Φτιάξετε την Καλύτερη Σπιτική Σάλτσα Ranch
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο