Τσιγαριαστά χόρτα με αυγά και φέτα, ένα παραδοσιακό φαγητό πραγματικό μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας και μια συνταγή για χόρτα που πρέπει να δοκιμάσεις.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά Ποσότητα: 4 μερίδες
Υλικά για τα τσιγαριαστά χόρτα με αυγά και φέτα:
- 500 γρ. διάφορα χόρτα εποχής (αντίδια, ραδίκια, σπανάκι, σέσκουλα)
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μικρό ματσάκι μυρωδικά (καυκαλήθρες, μάραθο, μαϊντανό, κόλιανδρο)
- 100 γρ. χυμό ντομάτας
- 50 ml ελαιόλαδο
- 3-4 αυγά
- 100 γρ. φέτα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής:
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα χόρτα και χοντροκόβουμε τα χόρτα με το χέρι μας.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά.
Αραιώνουμε τον ντοματοχυμό σε 100 ml νερό και τον προσθέτουμε στο τηγάνι μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα χόρτα.
Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, αρκετό πιπέρι, τα μυρωδικά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Με ένα πιρούνι “ανοίγουμε” τα χόρτα δημιουργώντας κενά μέσα στα οποία ρίχνουμε τα αυγά, όταν πήξει το ασπράδι τους είναι έτοιμα, αποσύρουμε και προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτα και μπόλικο ψωμί!
Σημειώσεις για τη συνταγή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια χόρτα εποχής μας αρέσουν.
Αν είναι η εποχή της ντομάτας προσθέτουμε 2 ντομάτες τριμμένες.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Ελισσαίος Τζελ.Α