Πανεύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη τραχανόπιτα χωρίς φύλλο που μπορείτε να απολαύσετε ως πρωινό, σνακ, αλλά και βασικό γεύμα μαζί με μια πλούσια σαλάτα.
Υλικά για την τραχανόπιτα χωρίς φύλλο:
3 φλιτζάνια τραχανά ξινό ή γλυκό
5 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. γάλα
2 αυγά
300 γρ. φέτα
Αλάτι και πιπέρι και
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τον τραχανά. Βάζουμε τη θερμοκρασία, στο 3 εάν η κουζίνα μας είναι μέχρι το 9 αν η κουζίνα μας είναι μέχρι ,το 3 στο μισό.
- Βάζουμε το γάλα και το αφήνουμε μέχρι να πιει το ζουμί του. Ανακατεύουμε αραιά και που.
- Στη συνέχεια βάζουμε τον τραχανά μέσα σε ένα μπολ, χτυπάμε δύο αυγά και τα βάζουμε μέσα ,το τυρί, αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα ταψί νούμερο 32 έως 34 που το έχουμε λαδώσει και έχουμε ρίξει από κάτω φρυγανιά τριμμένη, βάζουμε το μείγμα μας.
- Από πάνω ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο σουσάμι ή φρυγανιά τριμμένη και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα Χρυσό Σκουφάκι μέλη και το μέλος Ioanna Koulouri
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο