Φτιάξτε τραγανή πανσέτα στο Air Fryer και θα γίνει το πλούσιο και λιπαρό πιάτο των ονείρων σας! Με τραγανή πέτσα στο εξωτερικό και τρυφερή τελειότητα στο εσωτερικό, θα λαχταράτε αυτό το γεύμα ξανά και ξανά.
Πανσέτα στο Air Fryer
πηγή φωτογραφίας
Υλικά Συνταγής
- 700 γρ. πανσέτα
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- Αντικολλητικό σπρέι ψησίματος
- Λάδι
Οδηγίες συνταγής
- Το βράδυ πριν το μαγείρεμα, κόψτε την πανσέτα σε λωρίδες ή κομμάτια 2,5 εκατοστών και ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πασπαλίστε με αλάτι και τρίψτε το κρέας. Στη συνέχεια, πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι.
- Βάλτε το μπολ στο ψυγείο, ξεσκέπαστο, και αφήστε την πανσέτα όλη τη νύχτα.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το μπέικιν πάουντερ και τη σκόνη σκόρδου. Τρίψτε το μείγμα στο κρέας.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 120 βαθμούς C.
- Ψεκάστε το καλάθι του Air Fryer με το αντικολλητικό σπρέι ψησίματος. Στη συνέχεια, πασπαλίστε γενναιόδωρα το κρέας με λάδι, φροντίζοντας το στεγνό μείγμα να έχει υγρανθεί εντελώς.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια της πανσέτας σε μία στρώση στο καλάθι και μαγειρέψτε για 25 λεπτά.
- Ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 204 βαθμούς C και ψήστε για επιπλέον 20 λεπτά. Συνεχίστε να προσθέτετε περισσότερο χρόνο σε βήματα των 5 λεπτών έως ότου το κρέας γίνει τραγανό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο