Τηγανητό ρύζι με αυγό και λαχανικά που μπορεί να είναι κυρίως πιάτο αλλά και συνοδευτικό για φαγητά με κρέας, είτε με σάλτσα είτε χωρίς. Αλλά και με λίγη σαλάτα γίνεται ένα ελαφρύ βραδινό.
Υλικά για το τηγανητό ρύζι με αυγό:
Ρύζι (βρασμένο έτοιμο)
1-2 αυγά
Διάφορα λαχανικά (καρότα, πολύχρωμες πιπεριές, φασόλια λεπτά, σπυριά καλαμπόκι)
1 κύβος λαχανικών ή ό,τι άλλο προτιμάτε
Αλάτι και πιπέρι
Μπέικον ή κοτόπουλο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αυγά και τα τηγανίζουμε (ομελέτα).
- Σε κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε λαχανικά της αρεσκείας μας προσθέτοντας και τον κύβο.
- Μόλις είναι έτοιμα (να κρατάνε) προσθέτουμε το έτοιμο ρύζι, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτουμε την ομελέτα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Αν θέλουμε να βάλουμε μπέικον ή κοτόπουλο τα κόβουμε το μεν μπέικον σε μικρά τετράγωνα κομμάτια το δε κοτόπουλο σε μικρές λωρίδες και τα βάζουμε πρώτα αυτά με λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις γίνουν ακολουθούμε τη διαδικασία με τα λαχανικά.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Manos J. Paterakis
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο