Φανταστική συνταγή για πιροσκί με τυρί και λουκάνικο!
Υλικά:
- 250γρ. χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 400γρ. αλεύρι περίπου
Δείτε ακόμα: Συνταγή για μπουρεκάκια τυριού!
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά να διαλυθεί και τη ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ που το έχουμε λαδώσει λίγο να διπλασιαστεί ο όγκος του. Στη συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλίτσες των 40γρ. και αφήνουμε 5λεπτα. Ανοίγουμε τη κάθε μπαλίτσα με τα χέρια βάζουμε γέμιση ότι θέλουμε (έβαλα σε κάποια τυρί και σε άλλα λουκάνικο) και κλείνουμε πολύ καλά για να μην ανοίξουν στο τηγάνι. Αφου τα ετοιμάσουμε αφήνουμε πάλι 5λεπτα και τέλος τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καλαμποκέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Καλή επιτυχία!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Χρυσανθη Μιχου