Σας παρουσιάζουμε μια απολαυστική συνταγή για ζυμαρικά πέννες με φρέσκες ντομάτες, αρωματικό σκόρδο και ελαιόλαδο που θα σας ταξιδέψει στην γεύση και την αρωματική επικράτεια της ελληνικής κουζίνας.
Από τη στιγμή που θα ανάψετε τη φωτιά, το σκόρδο θα απελευθερώσει την εκθαμβωτική του μυρωδιά, γεμίζοντας τον αέρα με τις αναζωογονητικές νότες του. Οι φρέσκες, γεμάτες χρώμα ντομάτες θα αρχίσουν να εκπέμπουν την γεύση τους, αφήνοντας έναν υπαινιγμό ελαφριάς γλυκύτητας στον ουρανίσκο.
Οι πέννες , μαγειρεμένες ακριβώς στο σωστό βράσιμο, θα αγκαλιάσουν τη σάλτσα ντομάτας με απόλυτη αρμονία, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο ευωδιαστές εμπειρίες και γευστικές ανατροπές.
Καθώς αντλείτε την πρώτη μπουκιά, η ζουμερή ντομάτα θα εξαπλωθεί στο στόμα σας, απελευθερώνοντας την πλημμυρισμένη γεύση της. Η υποβλητική παρουσία του σκόρδου θα προσδώσει μια διακριτική πινελιά πικάντικης γεύσης, εμπλουτίζοντας την απόλαυση.
Η απόλαυση αυτού του πιάτου είναι ανεπανάληπτη. Με κάθε μπουκιά, η γεύση αναβαθμίζεται και η απόλαυση αυξάνεται. Μην αντισταθείτε στον πειρασμό αυτής της αρωματικής γευστικής περιπέτειας και αφεθείτε στη μαγεία των ζυμαρικών πέννε με ντομάτα, σκόρδο και ελαιόλαδο.
Δείτε πως θα φτιάξετε αυτή την μοναδική συνταγή
Υλικά:
- 300 γραμμάρια πέννες ζυμαρικά
- 4 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκα βότανα της αρεσκείας σας (π.χ. βασιλικός, δυόσμος)
Οδηγίες:
- Βράστε τα ζυμαρικά πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετέ το για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να αρωματίζεται.
- Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση και ανακατέψτε καλά.
- Σιγοβράστε τη σάλτσα ντομάτας για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο και οι γεύσεις να ενωθούν.
- Προσθέστε βότανα της αρεσκείας σας στη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τα ζυμαρικά πέννε. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
- Επιστρέψτε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήστε τα ζυμαρικά να ζεσταθούν ελαφρώς, για περίπου 2-3 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε τα ζυμαρικά πέννε με ντομάτα, σκόρδο και ελαιόλαδο σε βαθιά πιάτα.
- Απολαύστε το φαγητό σας καυτό, παρέα με φρεσκοψημμένο ψωμί και ενδεχομένως με λίγο τριμμένο παρμεζάνα.