Δοκιμάστε αυτό το υπέροχο, αφράτο, αλμυρό κέικ αλλαντικών και θα έχετε το τέλειο συνοδευτικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Η γεύση του θυμίζει πίτσα! Η συνταγή είναι του διάσημου ζαχαροπλάστη Karim Burgi με κάποιες παραλλαγές.
Υλικά:
- 6 αυγά
- 80 γρ. ηλιέλαιο
- 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 215 γρ. γάλα
- 320 γρ. κασέρι έμμενταλ τριμμένο
- 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαυροπίπερο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μοιράζουμε το μείγμα σε 2 λαδωμένες φόρμες του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς, για περίπου 40-45 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο