Συνταγή για κολοκυθόσουπα με τυρί κρέμα που θα της δώσει βελούδινη υφή και θα σας ταξιδέψει στις γεύσεις του φθινοπώρου!
Υλικά για την κολοκυθόσουπα με τυρί κρέμα:
1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη σε χοντρά μικρά κομμάτια
Μια σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. τυρί κρέμα
700 ml ζεστό νερό με 1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα.
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Την απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Το βάζουμε πάνω από την στρωμένη κολοκύθα, βάζουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μία ώρα περίπου.
- Αφού έχει ψηθεί καλά η κολοκύθα, τη μπλεντάρουμε και μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα υγρά που έχει βγάλει.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, το βούτυρο και το τυρί κρέμα, καθώς και έξτρα αλάτι και πιπέρι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Aleksandros Eugenopoulos
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο