Γίδα βραστή, ιδανικό και νόστιμο φαγητό για τα χειμωνιάτικα κρύα.
Υλικά
1.5 κιλό γίδα σε μερίδες
3-4 πατατούλες
2-3 καρότα
1 κρεμμύδι
Λίγο σέλερι (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας να βράσει με μπόλικο νερό πετάμε το πρώτο νερό. Βάζω το κρέας στην χύτρα με νερό μέχρι την μέση και βράζω 40 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
Όταν το κρέας μαλακώσει, το βγάζουμε, σουρώνουμε το ζουμάκι για τυχόν κόκκαλα και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα ρίχνοντας και τα λαχανικά μας, λάδι, αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Στο τέλος προσθέτω και χυμό από λεμόνι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Μην χάσετε
Παραδοσιακή Φασολάδα με Λόπια Ρόδου
Συνταγή για πεντανόστιμη σούπα λαχανικών!
Συνταγή για μοναδική σούπα μανιταριών (Μανιταρόσουπα) Και με νηστίσιμη εκδοχή!