Η παλαμίδα με πρασόρυζο είναι ένα νόστιμο χορταστικό, υγιεινό και εύκολο φαγητό αν κάποιος βρει φρέσκο ψάρι.
Υλικά για την παλαμίδα με πρασόρυζο (3 μερίδες):
1 κιλό παλαμίδα σε φέτες
3-4 πράσα
5 κ.σ. γεμάτες ρύζι Καρολίνα
Άνηθος, μαύρο πιπέρι, κόκκινο καυτερό πιπέρι, ρίγανη, αλάτι
Λάδι
Ξύδι
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και ραντίζουμε με ξύδι την παλαμίδα. Την αφήνουμε να στραγγίζει σε τρυπητό, αρκετή ώρα. Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Κόβουμε και πλένουμε τα πράσα σε μέγεθος 5 εκ. περίπου.
- Απλώνουμε τα πράσα και από επάνω τις φέτες του ψαριού σε ταψάκι ή το πυρέξ καλά λαδωμένο.
- Προσθέτουμε τα αρωματικά, τα μπαχαρικά , αλάτι, πιπέρι και επιπλέον λάδι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και σχεδόν να ψηθεί το ψάρι.
- Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά χωρίς να σπάσουμε τις φέτες ψαριού.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό με προσοχή γιατί βγάζουν και τα λαχανικά.
- Ψήνουμε ώσπου να γίνει ένα χαλαρό πιλάφι.
- Στο πιάτο όποιος θέλει προσθέτει λεμόνι, μπούκοβο η μαύρο πιπέρι.
Μια συνταγή από την ομάδα Παραδοσιακές συνταγές Θράκης και το μέλος Argiro Doumani
Δείτε ακόμη Σπιτική Λακέρδα από Παλαμίδα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο