Ένας διαφορετικός μπακαλιάρος γιαχνί. Οι πατάτες και τα κάστανα χυλώνουν υπέροχα με το αργό μαγείρεμα μέσα σε σάλτσα ντομάτας, δίνοντας ένα μοναδικό φαγητό.
Μπακαλιάρος Γιαχνί με Κάστανα
Υλικά Συνταγής
- Ένα φιλέτο μπακαλιάρου παστό 1 κιλό περίπου κομμένο σε φέτες και ξαρμυρισμένο
- 1 κρεμμύδι κανονικό ψιλοκομμένο
- 3 μέτριες πατάτες
- 2 ντομάτες τριμμένες
- Λίγο μαϊντανός
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 15 ωμά κάστανα καθαρισμένα
- Λίγο πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στα 4 πατάτες και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μισοψηθούν.
- Βάζουμε τον μπακαλιάρο, τα κάστανα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
- Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα το φαγητό αλλά κουνάμε την κατσαρόλα συχνά να μην πιάσει το φαγητό στον πάτο της .
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο