Τυροπιτάρια τραγανά και ξεροψημένα από έξω και ζουμερά μέσα στην καρδούλα τους.
Υλικά
Ένα αυγό
Ένα ποτήρι γάλα
3/4 ποτήρι σπορέλαιο
Κατσικίσιο τυράκι ή φέτα , περίπου 500γρ.
Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
Αλεύρι μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός που να στέκεται (περίπου 400-500γρ.
Σουσάμι από πάνω
Εκτέλεση
Χτύπησα το αυγό με το λάδι και το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, έβαλα σιγά σιγά το αλεύρι και στο τέλος τα τυριά, άφησα λίγη φέτα για πάνω από τις πίτες.
Με ένα μεγάλο κουτάλι έβαλα σε ταψί που είχα στρώσει λαδόκολλα ( μου βγήκαν 9 πίτες) έβαλα λίγη φέτα από πάνω, σουσάμι και έψησα στους 200 αέρα για μισή ώρα.
Μπορούνε να μπούνε στην κατάψυξη σε ατομικά σακουλάκια με ζιπ! Όποτε θέλουμε βγάζουμε ένα ψημένο το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή στον φούρνο μικροκυμάτων ή στην τοστιέρα και….έτοιμο το πρωινό ή το απογευματινό μας σνακ!!!!
Μην χάσετε
Σπιτικές Τυρόπιτες Κουρού Ιδανικές για το Σχολείο και το Γραφείο Χωρίς Πολλές Θερμίδες
Μίνι Πιτάκια με Σουσάμι: Ιδανικό Σνακ για το Σχολείο. Οικονομικά και πολύ υγιεινά