Τυροπιτάρια στο τηγάνι με φέτα και γραβιέρα. Μεταξύ τηγανίτας και τυρόπιτας είναι μια αλμυρή λιχουδιά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά για τα τυροπιτάρια:
Μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ
Ένα κ.γ. αλάτι
Δύο κ.σ. λάδι
Μια κ.σ. ξύδι
Νερό χλιαρό (όσο πάρει για να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη)
Λάδι
Τριμμένη φέτα
Γραβιέρα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε το νερό λίγο-λίγο και ζυμώνουμε. Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, το χωρίζουμε σε 5 μπάλες. Τις αφήνουμε μισή περίπου ώρα να ξεκουραστούν και μετά με τη βοήθεια ενός πλάστη τις ανοίγουμε. Όσο ένα πιάτο περίπου.
Ρίχνουμε λίγο λάδι, τριμμένη φέτα και γραβιέρα. Το κλείνουμε σαν φάκελο και μετά πάλι με τη βοήθεια του πλάστη το ξανανοίγουμε.
Αφήνουμε ένα αντικολλητικο τηγάνι να κάψει, ρίχνοντας μέσα δύο κουταλιές της σούπας λάδι.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε και τα τυροπιάρια. Τα αφήνουμε να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα γυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Μάχη Γκαμπαλή