Τυροκαυτερή με ψητές κόκκινες πιπεριές, πεπεροντσίνι, φέτα και τυρί ρικότα. Το τέλειο ντιπ για να συνοδέψει κρεατικά και όχι μόνο.
Υλικά για την τυροκαυτερή:
1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές
4 πιπεριές πεπεροντσίνι, στραγγισμένες και με κοτσάνι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, ή περισσότερο για γεύση
1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Οδηγίες:
- Με ένα μούλτι κάντε τη φέτα ομοιόμορφα μικρά θρυμματισμένα κομμάτια. Μεταφέρετε σε ένα μπολ.
- Πολτοποιήστε τις κόκκινες πιπεριές, τις πεπεροντσίνι και το πιπέρι καγιέν στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τον πουρέ στη φέτα.
- Προσθέστε τυρί ρικότα και χυμό λεμονιού στο μείγμα πουρέ φέτας-πιπεριάς. Ανακατεύετε μέχρι το ντιπ να γίνει ομοιόμορφο σε υφή και χρώμα.
- Μεταφέρετε σε σφραγισμένο δοχείο και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα πριν το σερβίρετε.
πηγή φωτογραφίας
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο