Φτιάξτε εύκολα σπιτικό χούμους με ταχίνι ολικής με πλούσια σκορδάτη και πικάντικη γεύση. Είναι θρεπτικό, τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας και πάει με όλα.
Υλικά για το σπιτικό χούμους:
100 γρ. ρεβίθια
Ελαιόλαδο αρκετό να καλύψει τον πάτο του πολυκόφτη κατά 2-3 δάχτυλα
2 κ.σ. ταχίνι ολικής
Σκόρδο αρκετό (3 μεγάλες σκελίδες)
Κίμινο κατά βούληση
Αλάτι και πιπέρι
Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
- Μουλιάζω τα ρεβίθια μου τουλάχιστον 12 ώρες.
- Βράζω τα ρεβίθια. Τα βάζω σε μια κατσαρόλα, προσθέτω νερό από το βραστήρα να τα σκεπάζει 2 δάχτυλα και ανάβω το μάτι στο μέτριο. Όταν πιούν όλο το νερό τους, είναι πανέτοιμα.
- Όταν κρυώσουν τα ρεβίθια, τα βάζω στον πολυκόφτη μαζί με το λάδι και τα καρυκεύματα και τα αλέθω.
- Ύστερα προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλέθω μέχρι η υφή και η γεύση να μας ικανοποιούν.
- Τοποθετώ στο ψυγείο το χούμους να ομογενοποιηθεί λίγο.
Η συνταγή είναι για μισό λίτρο (500ml) παχύρρευστου χούμους. Αυξάνοντας το ταχίνι και το ελαιόλαδο, θα έχετε μεγαλύτερη ποσότητα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Christina Zygakis
Δείτε ακόμη Τυροκαυτερή
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο