Πεντανόστιμη και πανεύκολη σπιτική σάλτσα ντομάτας για όλα τα χειμερινά μας μαγειρέματα.
Σπιτική Σάλτσα Ντομάτας στο Λεπτό
Υλικά
5 κιλά ντομάτες ωριμασμένες
Λίγο χοντρό αλάτι 1 κουτ .σούπας
Λίγη ζάχαρη 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντοματούλες, τις κόβουμε στη μέση, τις πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα πολλά υγρά και σποράκια.
Τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και σουρώνουμε τα πολλά υγρά τους με ένα απλό στραγγιστήρι κουζίνας μικρό.
Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα με λίγο χοντρό αλάτι και λίγη ζάχαρη. Μόλις έρθει σε βρασμό σε περίπου 1 λεπτό από την ώρα που θα ζεσταθεί το μείγμα μας (να κοχλάζει καλά, να είναι καυτό), κατευθείαν βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα (τα βάζουμε πρώτα στον φούρνο στους 120 βαθμούς ανοιχτά με τα καπάκια τους δίπλα για 15-20 λεπτά).
Η γεύση της είναι σα να έχουμε φρεσκοτρίψει ντοματούλα εκείνη τη στιγμή, γιατί ουσιαστικά μόνο τη φέρνουμε σε βρασμό! Δεν τη συμπυκνώνουμε βράζοντας για πολλή ώρα και κρατάει αναλλοίωτη τη γεύση της φρέσκιας ντομάτας, είναι σα να την τρίψαμε εκείνη τη στιγμή στον τρίφτη μας (για αυτόν τον λόγο και πετάμε τα πολλά υγρά της, για να μη χρειαστεί βρασμό για πολλή ώρα και αλλάξει η γεύση της)!
Διατηρείται εκτός ψυγείου για 1-2 χρόνια. Μόλις ανοιχτεί μπαίνει στο ψυγείο και καταναλώνεται σε 1 εβδομάδα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Despina Kotsi