Φτιάξτε εύκολα σπιτικές πίτες με σκόρδο χωρίς να ζυμώσετε ή να περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη από τη μαγιά. Είναι μαλακές, νόστιμες και με απλά υλικά—ιδανικές για ένα γρήγορο σνακ ή συνοδευτικό.
Υλικά για τις σπιτικές πίτες με σκόρδο:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ολικής αλέσεως
3/4 φλιτζάνι νερό ή γάλα (προσαρμόστε την ποσότητα για τη συνοχή)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες ή τριμμένες)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (συν περισσότερο για το μαγείρεμα)
1 κουταλιά της σούπας (ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή κόλιαντρο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέσετε σταδιακά το νερό ή το γάλα και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα λείο κουρκούτι σαν τηγανίτα.
Ρίξτε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Προσθέστε φρέσκα βότανα αν θέλετε για επιπλέον γεύση.
Αλείψτε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίξτε μια κουτάλα από το κουρκούτι στο ζεστό τηγάνι, απλώνοντάς το απαλά σε ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα.
Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες και οι άκρες να αρχίσουν να δένουν.
Αναποδογυρίστε την πίτα και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Βγάλτε την από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο κουρκούτι.
Σερβίρετε ζέστες, αλειμμένες με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο ή βούτυρο αν θέλετε.
Προτάσεις σερβιρίσματος
Συνδυάστε τις πίτες με χούμους, τζατζίκι ή το αγαπημένο σας ντιπ.
Χρησιμοποιήστε τις ως τορτίγιες ή μίνι πίτσες.
Απολαύστε τις μόνες του ως ένα γευστικό σνακ.
Δείτε επίσης Τηγανόπιτες