Τα ποντιακά πιροσκί είναι μια παραδοσιακή συνταγή του Πόντου και αποτελεί ένα απολαυστικό κέρασμα γεμάτο με τυρί.
Υλικά για ποντιακά πιροσκί:
Ζύμη
400 γρ. περίπου αλεύρι
170 γρ. χλιαρό γάλα
170 γρ. χλιαρό νερό
2 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι (προαιρετικά)
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Γέμιση
400 γρ. τυρί της αρεσκείας σας
1 αυγό
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη μαγιά με το χλιαρό νερό και μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.
- Το αλεύρι στο τέλος σιγά σιγά να πετύχω μια εύπλαστη ζύμη.
- Σχηματίζω μια μεγάλη μπάλα, σκεπάζω το μπολ και τοποθετώ σε ζεστό μέρος για τρία τέταρτα περίπου
- Χωρίζω σε ίσα μέρη, περίπου 30, ανάλογα ποσό μεγάλα τα θέλετε και γεμίζω με τη γέμιση που ετοίμασα .Τα κλείνω και τηγανίζω σε μπόλικο ηλιέλαιο
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος κωστας ιωαννιδης νατασσα κουλαουζιδου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο