Αν υπάρχει κάποιο νησί που φημίζεται για τους μεζέδες του, αυτό είναι σίγουρα η Ικαρία. Το τσίπουρο συνοδεύτεται πάντα από παραδοσιακά εδέσματα, όπως αυτά τα τυροπιτάκια.
Δοκιμάστε επίσης: Σπιτική τυρόπιτα σουφλέ – Απογειώνει τη γεύση
Ικαριώτικα τυροπιτάκια για μεζέδες
Για την ζύμη
500 γρμ. αλεύρι γ.ο.χ. ή για φύλλο
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Λίγο αλάτι
Και νερό όσο χρειαστεί για να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη πού να μην κολλάει όμως στα χέρια
Αφήνω για 1 ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη. Ύστερα βάζω λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μου και ξεκολλάω την ζύμη από το μπολ και το πετάω επάνω στο πάγκο με πασπαλισμένο αλεύρι. Κόβω την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και κάθε μπαλάκι ανοίγω σε φύλλο τετράγωνο. Η αλλιώς ένα μεγάλο φύλλο και κόβω σε τετράγωνα το φύλλο.
Για την γέμιση
Τυρί φέτα μαζί με ανθότυρο και πιπέρι
Λιώνω με το πιρούνι. Γεμίζω κάθε πιτάκι με ένα κουταλάκι, γυρνάω να κολλήσει, πατάω με πιρούνι για να σφραγίσει και ρίχνω σε καυτό ελαιόλαδο. Ρίχνω κάθε φορά από 5-6 τυροπιτάκια και τοποθετώ επάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Δοκιμάστε επίσης: Αφράτα Τυροπιτάκια με Κατσικίσιο τυρί – Ο ιδανικός μεζές
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Metaxia Kokkinou