Φαβοκεφτέδες, ένας μεζές ότι πρέπει για κρασί η μπύρα!
Υλικά:
250 γρ. φάβα (μισό πακέτο)
300 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
3 αυγά
Αλεύρι φαρίνα (περίπου 300 γρ. ίσως και λίγο ακόμη)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο κύμινο
Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο για το βράσιμο της φάβας
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τη φάβα με το κρεμμύδι σε νερό ίσα πού να την σκεπάσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 35-40λεπτά μέχρι να χυλώσει.
Την βάζουμε ψυγείο να παγώσει. Καλύτερα θα είναι να είναι βρασμένη η φάβα από την προηγούμενη. Αλλιώς την αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4ώρες.
Αφού λοιπόν είναι παγωμένη η φάβα προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό μείγμα να στέκεται στο κουτάλι.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι και κουταλιά, κουταλιά ρίχνουμε στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Αν δείτε ότι είναι λίγο πιο ρευστό το μείγμα προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Χριστιανός Γιώργος
Μην χάσετε
Συνταγή για απίθανους Λεμονοκεφτέδες που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
Συνταγή για Κρεμμυδοκεφτέδες: Πρωτότυπο ορεκτικό με λίγα χρήματα και κόπο