Εύκολα νηστίσιμα ελαιοπιτάκια.
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Αλάτι
Για τη γέμιση
Ένα βαζάκι πολτό ελιάς (240 γραμμάρια)
Δυόσμο ψιλοκομμένο ή μια κουταλιά σούπας ξερό
Ένα μικρό κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι
Εκτέλεση
Αφού φτιάξω μια ζύμη μαλακή τόσο όσο να μπορώ να την ανοίγω με το χέρι, μικρά φυλλαράκια.
Σε κάθε φυλλαράκι τοποθετώ λίγο από τη γέμιση.
Κάθε ελαιοπιτάκι το τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ψήνω περίπου 20 λεπτά σε φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Κατερίνα Λάμπρου
Μην χάσετε
Μίνι Πιτάκια με Σουσάμι: Ιδανικό Σνακ για το Σχολείο. Οικονομικά και πολύ υγιεινά
Ικαριώτικα Τυροπιτάκια με Ανθότυρο και Φέτα
Αφράτα Τυροπιτάκια με Κατσικίσιο τυρί – Ο ιδανικός μεζές