Η κατσικομακαρονάδα είναι από τα νοστιμότερα παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας!
Υλικά για την κατσικομακαρονάδα:
1200 γρ. κατσικάκι ντόπιο (μπούτι)
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί περίπου 100 ml
1 καρότο
1 κ.σ. κοφτή πελτέ
1 φλυτζ. τσαγιού χυμός ντομάτας
100 γρ. λάδι
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλατοπίπερο
5 γαρίφαλα ολόκληρα
1 ξυλάκι κανέλας
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
Λίγο μπαχάρι
Μοσχοκάρυδο
1 πρέζα ξερό θυμάρι
1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 3 ή μακαρόνια πλεξούδες
Τριμμένο τυρί κεφαλοτύρι /μυζήθρα
Δείτε ακόμη Γαριδομακαρονάδα
Εκτέλεση:
- Χωρίζουμε το κρέας σε μερίδες και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και αφού κάψει, προσθέτουμε το κρέας.
- Σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές, ρίχνουμε το σκόρδο, το καρότο σε μεγάλα κομμάτια, και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ύστερα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά, τη δάφνη, το δενδρολίβανο.
- Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασίματος. Στραγγίζουμε και περιχύνουμε με καυτό βούτυρο ή λάδι.
- Σερβίρουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας χωριστά η μαζί με το κρέας, γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί και σάλτσα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Eva Amit
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο