Φτιάξτε γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι και ζουμερές φρέσκες γαρίδες σε κόκκινη σάλτσα αρωματική από το σκόρδο και το λευκό κρασί και απαιτεί μόνο 30 λεπτά.
Υλικά για τη γαριδομακαρονάδα:
1 κιλό και παραπάνω γαρίδες φρέσκες μεγάλες
2 πακέτα λιγκουίνι
1 συσκευασία τομάτα στον τρίφτη 500 γρ.
1 ξερό κρεμμύδι
1 μικρό καρότο
1 ξύλο κανέλα
2 φύλλα δάφνη
7 μπαχάρια
1 ζωμό λαχανικών “σπιτικός”
Αφυδατωμένο σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. βιτάμ ή όποιο άλλο βούτυρο
Φρέσκος μαϊντανός και φρέσκο κρεμμύδι (φύλλα)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 σφηνάκι ή και παραπάνω ρακί
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες (αφαιρούμε και τα δύο αντεράκια) και κρατάμε τα κεφάλια, τις ουρές και τα κελύφη τους.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε αρκετό νερό και σιγοβράζουμε. Στον ροζ αρωματικό ζωμό που θα προκύψει θα βράσουν τα λιγκουίνι μας.
- Τις γαρίδες τις ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να σοταρίσουν 2-3 λεπτά. Να γίνουν ουσιαστικά, (οι φρέσκες αλλάζουν χρώμα και από γκρι γίνονται κόκκινες) και τις σβήνουμε με ρακί. Τις αφαιρούμε και τις κρατάμε δίπλα.
- Αφού έχουμε το νερό για τα μακαρόνια έτοιμο, το βάζουμε στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.
- Παράλληλα έχουμε ψιλοκόψει το ξερό κρεμμύδι, έχουμε τρίψει το καρότο και τα σοτάρουμε στο σκεύος που λίγο πριν είχαμε τις γαρίδες χωρίς να το καθαρίσουμε (θέλουμε ό,τι υπάρχει εκεί … στο σοτάρισμα και τρίβουμε με την ξύλινη κουτάλα τον πάτο του σκεύους).
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, την κανέλα, τις δάφνες, τα μπαχάρια, το αφυδατωμένο σκόρδο, το ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σιγοβράζει.
- Ρίχνουμε τα λιγκουίνι στο νερό και μαγειρεύουμε. Για 8 λεπτά λέει το πακέτο και είναι καλά. Παίρνουμε δύο τρεις κουτάλες ζωμό από τα μακαρόνια που τα σουρώνουμε (χωρίς να τα βρέξουμε με κρύο νερό) και τις προσθέτουμε στη σάλτσα. Και γεύση θα της δώσει και θα μας τη δέσει.
- Ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε αφήνοντας να πάρει μια βράση. Τουμπάρουμε λίγα λίγα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε μέχρι να τα πάρει όλα.
- Το βουτυράκι το ρίχνουμε κι αυτό ή και πριν τα λιγκουίνι στη σάλτσα ή και μετά. Το ίδιο κάνει.
- Ψιλοκόβουμε τα φύλλα από το φρέσκο κρεμμύδι και το μαϊντανό και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα ανακατεύοντας. Κρατάμε και λίγα (μικρά) από το μαϊντανό για το ντεκόρ.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Manos J. Paterakis
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο