Κλασσική συνταγή για χοιρινό με σέλινο και πράσα στην κατσαρόλα. Ένα χειμωνιάτικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά για το χοιρινό με σέλινο:
2 κιλά χοιρινό λαιμό
5 κ.σ. ελαιόλαδο,
50 γρ. αλεύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
100 γρ. λευκό κρασί
1 κύβο κότας
1 λίτρο νερό
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 κιλό σέλινο
1 ματσάκι άνηθο,
3 σελινόριζες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές αφού το έχουμε αλατίσει και αλευρώσει.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και το σκόρδο , μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κρέας, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον κύβο, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τις σελινόριζες για να βράσουν μαζί με το κρέας.
- Αφού περάσει 1 ώρα περίπου βάζουμε το σέλινο χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
- Σε 20 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο ρίχνοντας λεμόνι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Fotini Bahatouri
Δείτε επίσης Χοιρινές Μπριζόλες με Πατάτες Φούρνου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο