Συνταγή για χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και πιλάφι. Ένα ασιατικό πιάτο που κερδίζει τις εντυπώσεις ως μεζές και κυρίως πιάτο στους καλεσμένους σας.
Υλικά για το χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα:
1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
1 μέτριο καρότο
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 πιπεριές κέρατο
1 πράσινη πιπεριά
1/2 κρασοπότηρο ξύδι
1/2 κονσέρβα ανανά -μικρό μέγεθος – (καρπός)
1 κ.σ. πελτές
1κ.σ. ζάχαρη
Όλο του ζουμί του ανανά
2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών
Δείτε ακόμη Κινέζικο Ριζότο
Εκτέλεση :
- Κόβω το καρότο σε μπαστουνάκια, τις πιπεριές σε λωρίδες, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το σκόρδο επίσης.
- Σοτάρω αρχικά 2 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτω τις πιπεριές και τελευταίο το καρότο.
- Αφού μαλακώσουν και γυαλίσουν προσθέτω τον πελτέ, την ζάχαρη και σβήνω με το ξύδι.
- Αφήνω να εξατμιστεί και βάζω το τηγάνι στην άκρη.
- Σοτάρω το κρέας καλά και βάζω στην χύτρα, προσθέτω αλάτι πιπέρι, το λάδι που σοκαρίστηκε και νεράκι ίσα που να σκεπάζει το κρέας.
- Αφήνω να βράσει 20′ μετά το σφύριγμα της βαλβίδας.
- Κατεβάζω από την φωτιά την χύτρα, βάζω τα σοταρισμένα λαχανικά μέσα και κλείνω πάλι την χύτρα να βράσει άλλα 20′ μετά το σφύριγμα.
- Κατεβάζω από την φωτιά και δουλεύω πλέον με ανοιχτή την χύτρα σαν κατσαρόλα.
- Προσθέτω τις ροδέλες του ανανά κομμένες στα 8 κομμάτια.
- Διαλύω στον χυμό του ανανά τις 2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ και αφήνω να πάρει μία μικρή βράση με ανοιχτό καπάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Η σάλτσα βγαίνει ημιδιαφανής.
- Συνοδεύω με ρύζι πιλάφι.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Katerina Dasklpl
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο