Φτιάξτε τζιγεροσαρμάδες για ένα λαχταριστό κρεατομεζέ που είναι ιδανικός για ένα εορταστικό τραπέζι.
Υλικά για τους τζιγεροσαρμάδες:
1 συκωταριά αρνίσια
5 μεγάλες σκέπες αρνίσιες
4 κρεμμύδια ξερά
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
1 μαϊντανό
1 άνηθο
Δυόσμο φρέσκο ή ξερό
1 φλυτζάνι καφέ ρύζι
2 αβγά
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεματάμε τη συκωταριά και την κόβουμε μικρά κομματάκια.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα. Προσθέτουμε τη συκωταριά, σοτάρουμε, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα και λίγο νεράκι.
- Βράζουμε ώσπου να σωθούν τα υγρά και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
- Πλένουμε καλά τις σκέπες με χλιαρό νερό πολλές φορές, τις στραγγίζουμε και κόβουμε ένα ένα κομμάτι ίσα με τη παλάμη μας. Βάζουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας γέμιση ή όσο πάρει το διπλώνουμε και το βάζουμε στο ταψί.
- Αφού τελειώσουμε, τους ψήνουμε χωρίς τίποτε άλλο στους 250 βαθμούς αλλά περίπου στη μέση του ψησίματος αδειάζουμε το λίπος που βγάζει γιατί θα είναι αρκετό.
- Μόλις ψηθούνε τους βγάζουμε από το ταψί σε πιατέλα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Γιωτα Καραμπερη
Δείτε ακόμη Κατσικομακαρονάδα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο