Συνταγή για πηλιορείτικο σπετζοφάι, ένα παραδοσιακό φαγητό που συνοδεύει την μπίρα ή το κρασί μας, με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι.
Υλικά για το πηλιορείτικο σπετζοφάι:
300 γρ. πιπερίτσες μπακάλικες ( μικρές και γλυκές)
1/2 κιλό ντοματίνια
1 κουτάλια σούπας πελτέ
200 γρ. τριμμένο κρεμμύδι
1 φλυτζάνι καφέ ελαιόλαδο
600 γρ. λουκάνικο (εάν είναι δυνατόν) μοσχαρίσιο
Αλάτι
Πιπέρι
Γλυκιά πάπρικα
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπερίτσες.
- Μόλις αρχίζουν και μαραίνονται ρίχνουμε το κρεμμύδι.
- Τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά.
- Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα μπαχάρια. Αν χρειαστεί ρίχνεται λίγο νεράκι ακόμα.
- Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει.
Μια συνταγή από την ομάδα Σαν το φαΐ εν έχει και το μέλος Fay Martin
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο