Οσομπούκο κρασάτο με τραχανά, ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι. Ένα χειμωνιάτικο πιάτο με πλούσια και πυκνή νοστιμιά.
Υλικά για το οσομπούκο κρασάτο με τραχανά:
1,5 κιλό οσομπούκο από μοσχάρι γάλακτος (κότσι κομμένο σε ροδέλες)
30 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό ημίξερο κρασί
1 κύβος βοδινού
1 κουτ. γλυκού σάλτσα Αγγλίας
½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
5 σπυριά μπαχάρι
2 φύλλα δάφνη
Τραχανάς
Εκτέλεση:
- Σε χύτρα ταχύτητος, σοτάρουμε καλά το κρέας στο λάδι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον τραχανά. Συμπληρώνουμε νερό σχεδόν να σκεπάζει το κρέας.
- Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σφυρίξει.
- Όταν σφυρίξει χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και βράζουμε το κρέας για 40 λεπτά.
- Αφαιρούμε το κρέας από το ζουμί βγάζουμε το κόκκαλα αλλά κρατάμε το μεδούλι. Μισό περίπου από το κρέας το καταναλώνουμε με κάποια γαρνιτούρα (μανιτάρια ή πατάτες, ή ρύζι κλπ).
- Στο ζουμί που περισσεύει (βγάζουμε το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα) βάζουμε το υπόλοιπο κρέας σε κομματάκια και προσθέτουμε τραχανά 7/1 σε σχέση με το ζουμί. Αν δεν είναι αρκετό το ζουμί, συμπληρώνουμε νερό.
- Μπορούμε να κάνουμε το φαγητό όσο πηκτό μας αρέσει.
- Βράζουμε τον τραχανά για 10 λεπτά ανακατεύοντας και σερβίρουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Panagiotis Koukouvitis
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο