Κλασσικός μεζές από τρυφερές μπουκιές μπριζόλας με πατάτες, για κρασί, ούζο, μπύρα, τσίπουρο, κομμένες από χοιρινό φιλέτο.
Υλικά για τις μπουκιές μπριζόλας με πατάτες:
Για τις μπουκιές μπριζόλας
1 κιλό χοιρινό φιλέτο κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)
Για τις πατάτες
1 κιλό baby πατάτες
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (για γαρνίρισμα)
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Οδηγίες:
- Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Τοποθετείτε τις πατάτες σε τηγάνι, τις λιώνετε ελαφρά με μια σπάτουλα, τις περιχύνετε με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνετε.
- Μαγειρέψτε τις μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγάνες, περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Πασπαλίζετε με το τυρί τσένταρ και μαγειρεύετε μέχρι να λιώσει.
- Ζεσταίνετε δεύτερο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο και αφρίσει, προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτετε τις μπουκιές μπριζόλας, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 8-10 λεπτά.
- Αποσύρετε από την εστία και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μια συνταγή από την ομάδα Σαν το φαΐ εν έχει και το μέλος Fay Martin
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο