Ζουμερό μοσχάρι Γουέλινγκτον με πάστα μανιταριών και τυλιγμένο σε τραγανή σφολιάτα!
Υλικά για το μοσχάρι Γουέλινγκτον:
800 γρ. μοσχάρι φιλέτο
500 γρ. μανιτάρια
Φρέσκο θυμάρι
Μουστάρδα Ντιζόν
Φέτες προσούτο
200 γρ. σφολιάτα
Αλάτι και πιπέρι
Δείτε ακόμη Μοσχαρίσιες Μπριζόλες στο Air Fryer
Εκτέλεση:
- Το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου πριν να αρχίσει το μαγείρεμα. Αλατοπιπερώνω το κρέας και το τσιγαρίζω σε δυνατή φωτιά να πάρει χρώμα από παντού. Αφήνω να κρυώσει.
- Ψιλοκόβω τα μανιτάρια στο μούλτι και τα ρίχνω στο τηγάνι. Αφήνω να εξατμιστούν τα υγρά τους και έπειτα προσθέτω βούτυρο και τσιγαρίζω. Αλατοπιπερώνω και δίνω γεύση με θυμάρι. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει.
- Στον πάγκο της κουζίνας βάζω πλαστική μεμβράνη και στρώνω μια στρώση προσούτο ώστε να καλύπτει το κρέας. Πάνω στο προσούτο απλώνω το μίγμα με τα μανιτάρια και έπειτα το κρέας αφού το αλείψω με την μουστάρδα.
- Τυλίγω σε ένα σφιχτό ρόλο και βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Τυλίγω το ρόλο με την σφολιάτα, αλείφω με αυγό και ψήνω στον φούρνο στους 200 με θερμόμετρο μέχρι το κρέας να φτάσει τους 55 βαθμούς.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Evi Bit
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο