Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιλάφι, γεμάτο αρώματα, γεύσεις και αναμνήσεις του κυριακάτικου οικογενειακού τραπεζιού.
Υλικά για το μοσχαράκι κοκκινιστό με πιλάφι:
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνης
1 ντομάτα στο μούλτι
2 κ.σ. πελτέ
1 πρέζα μπαχάρι
1 πρέζα κανέλα
1 κύβος βοδινό
Ελαιόλαδο/αλάτι/πιπέρι
Για το ρύζι
2 ποτήρια ρύζι κίτρινο
4 νερό
1 κύβος βοδινό
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι
Ετοιμασία:
- Σοτάρω στο τηγάνι το κρέας καλά και αποσύρω στον πάγκο.
- Σοτάρω στην χύτρα κρεμμύδι με σκόρδο και ντομάτα.
- Προσθέτω το κρέας στην χύτρα με όλα τα υπόλοιπα υλικά, βάζω το απαιτούμενο νερό και βράζω για 30′ από την ώρα που αρχίζει να σφυρίζει η βαλβίδα.
- Για το πιλάφι, αφού το πλύνω, βάζω όλα τα υλικά στην κατσαρόλα μέχρι να βράσει, να τραβήξει όλο το νερό και να κάνει τρύπες στην επιφάνεια του.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Katerina Dasklpl
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο