Αυτή η συνταγή για γιουβέτσι με πρόβειο κρέας θα σας θυμίσει αυτό που έφτιαχνε η γιαγιά και μοσχοβολούσε το σπίτι. Το κρέας λιώνει στο στόμα μαζί με το κοκκινιστό κριθαράκι.
Υλικά για το γιουβέτσι με πρόβειο κρέας:
Δύο κιλά ζυγούρι (πρόβειο)
Ένα πακέτο κριθαράκι 500γρ.
Δύο κρεμμύδια ξερά
Μία γεμάτη κουταλιά της σούπας πελτέ
Ελαιόλαδο περίπου ένα ποτηράκι τού κρασιού
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι τού γλυκού ρίγανη
Εάν θέλετε 2 δάφνες (προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση:
- Αφού έχουμε πλύνει, ξαφρίζουμε πρώτα καλά το κρέας.
- Βράζουμε σέ χύτρα ταχύτητας σέ χαμηλή φωτιά περίπου 40 με 45 λεπτα το κρέας (ανάλογα πόσο παχύ ήταν το ζώο) με τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το σκόρδο.
- Κατόπιν αφού έχω προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς μεταφέρω το κρέας με όλα τα υλικά που το έβρασα σε μεγάλο ταψί.
- Στην κατσαρόλα πού το έβρασα, σοτάρω με άλλο ένα ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο το κριθαράκι για ένα με δύο λεπτά.
- Στην συνέχεια μεταφέρω το κριθαράκι στο ταψί μαζί με το κρέας. Δοσολογία 1 κριθαράκι – 3 νερό. Το πακέτο κριθαράκι βγάζει 2 ποτήρια.
- Ψήνω στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά.
- Τα αφαιρώ και ψήνω για άλλα 10 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
- Κλασικά δύο τρία παγάκια μέσα να σταματήσει ό βρασμός αφού το έχουμε βγάλει και αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά, όσο εμείς τρίβουμε κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα πού θα βάλουμε από πάνω.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Λενα Παπαδοπούλου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο