Παραδοσιακή συνταγή για ζουμερό γιουβέτσι με μοσχαράκι στον φούρνο με κριθαράκι!
Υλικά για το γιουβέτσι με μοσχαράκι:
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια από κιλότο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι,πιπέρι,3-4 κόκκους μπαχάρι
1 φλ. του τσαγιού λευκό κρασί
1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
Δείτε ακόμη Γιουβέτσι Κοτόπουλο
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με κρεμμύδι, σκόρδο, ρίχνουμε μετά το κρασί μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ.
- Κανέλα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρια, βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Σε μια γάστρα ή πυρέξ βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ψήνουμε στο φούρνο. Ελέγχουμε το νερό βάζουμε πάντα ζεστό.
- Μόλις βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε για μισή ώρα πάντα να ελέγχεται το νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μια συνταγή από την ομάδα Σαν το φαΐ εν έχει και το μέλος τσιουκανη ελενη Σάκης
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο