Γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα, μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή.
Υλικά για τα γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα:
Για τα γιουβαρλάκια:
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Μισή κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ντομάτα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι Καρολίνα
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
2-3 κουταλιές γαλέτα τριμμένη
Πιπέρι
Για τη σάλτσα:
3-4 καρότα κομμένα
2 πατάτες κομμένες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
Μισή συσκευασία ντομάτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι,
Λίγη ζάχαρη
Μισό ποτήρι κρασιού λάδι
1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μια απλωτή κατσαρόλα τα υλικά για την σάλτσα και συμπληρώνουμε νεράκι. Τα βράζουμε 10 λεπτά μέχρι να ρίξουμε τα γιουβαρλάκια.
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
- Τα περνάμε από αλεύρι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και κουνάμε την κατσαρόλα για να μη κολλήσουν. Βράζουμε περίπου 1 ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Αντώνης Ξενύχτης
Δείτε ακόμη Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο Σαν της Γιαγιάς
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο